AKTUELLT

Lövsta Båtsällskap

Copyright © All Rights Reserved

Aktuellt

Höstmöte 

LBS höstmöte kommer att hållas tisdag 15 december 19:00. På grund av rådande omständigheter med Covid 19 pandemin, kommer mötet i år att hållas via Microsoft Teams. Separat kallelse skickas via mail, så håll gärna koll på er mailbox.Vattnet avstängt  

Både sjö- och.färskvatten är nu avstängt för säsongen.Stockholm Exergi hotar både fritidsbåtsverksamheten och Lövstabadet

Det planeras ett nytt stort kraftvärmeverk i Lövsta samt en ny godshamn för denna. Helt utan pardon har man för avsikt att förlägga den nya godshamnen rakt över LBS hamn för fritidsbåtar. Detta innebär att LBS då inte kan vara kvar på nuvarande plats. Samma gäller KVF varvsverksamhet och Lövstabadet! 


Beträffande arbetet med att finna nya platser för rekreation och avkoppling säger Stockholm Exergi att arbetet pågår men att det  i själva verket är Stockholm Stads ansvar. 

 

Många privatpersoner och föreningar är självfallet upprörda över detta.
Dels för att småbåtshamnen och vinteruppläggningsplatsen måste bort och dels för att man tänker röra upp naturen på en av sveriges gifigaste platser. Med stor risk för både djurliv, natur och kvaliteten på vårt dricksvatten. 


Parallellt med arbetet som sker i olika föreningar kan Du som privatperson bli medlem i föreningen #Rädda Lövsta.
Det är kostnadsfritt och Du är då med och stödjer deras arbete. På deras hemsida och på deras Facebooksida finns mycket värdefull och aktuell information om vad som händer och sker. Där finns även information om hur man som privatperson kan ge bidrag för det juridiska ombud som anlitas av dem.

Som medlem kan man även bli sakägare genom att fylla i ett dokument som finns på www.raddalovsta.se. Detta innebär att juristen får ännu en som representeras och det blir lite mer slagkraftigt. Även detta är kostnadsfritt. Gäller även föreningar.


LBS styrelse har haft ett flertal möten med Stockholm Exergi, Exploateringskontoret och Idrottsförvaltningen för att hitta ett bra plats att anlägga ny hamn på om Lövstaverket blir verklighet. Stockholm Exergi har ufäst sig att anlägga ny hamn med samma kapacitet som nuvarande kostnadsfritt, om de tar ytan där nuvarande hamn ligger i anspråk.


Vill du veta mer om hur LBS hanterar situationen tag kontakt med LBS styrelse under fliken " KONTAKT".


 Hässelby Tidning       Mitt I, Västerort        Stockholm Exergi         Rädda Lövsta, hemsida        Rädda Lövsta, Facebook

Klubbholmen/Klubbvimpel

* Om du åker till klubbholmen, gå gärna fram och hälsa på de som redan är där

* Om de inte har en LBS vimpel, fråga om de är från LBS. Är de inte LBS'are, påminn gärna att de ska Swisha enligt skyltningen.

* Anländer ny båt till klubbholmen, hjälp gärna till att ta emot.

* Och fråga om de kommer från LBS, osv.........

 

Behöver du en vimpel, tag kontakt med någon i styrelsen. Kontaktuppgift under fliken Kontakt.

Besök i Lövsta 

Johan R berättar :
I morse (2019-06-12) såg Per F två älgar på varvet. Jag blev utringd och när jag kom ner syntes bara en som stod längst upp i hörnan.

Så småningom fick vi (Åke K och Tommy V hade helt ovetandes dykt upp) ut den genom huvudgrinden, lugnt och fint.

Kollade med hunden men den andra älgen hade försvunnit oklart hur.

        Klicka för att se en lite större bild!